VECKANS WANTED

2012-01-30
Kommer från Nastygal och jag bara älskar dem!!!!

IM OFF (MOBILT)

2012-01-27
Har haft en heldag teori i hantverksämnena och fått reda på att vi har en massa roligheter framför oss! Bland annat en Romme resa, en massa praktik, en modeshow på Ritz som dom äldsta på vår skola ska hålla och efteråt ha en awards för vår skola där olika priser kommer delas ut, och lite mer smått och gott! Bara en massa härligheter fram tills sommarlovet.

Nu till det jag egentligen skulle skriva...har tagit mitt pick och pack och dragit till pappa och tillbringar då helgen här. Alltså uppar jag igen på söndag eftermiddag. Så nu ska jag bara mysa till det med familjen, samt fira min bror. Ni får ha det fett så länge!! X

ALL BLACK WITH TRASH

2012-01-26
Svarta jeans - Gina, Svart stickad - Gina, Skärp - Old, Hej strumpor

Så blev det när jag klippte till med saxen! Ovanligt nöjd faktiskt! Jag funderar också på ett miljöbyte, men har inte riktigt lust att dra ut kameran i snön än. Men blir absolut mer utomhus bilder när tempraturen höjs till några plus. Så, sålänge blir det denna tråkiga plats. Vid en grön dörr...

KOMPASSEN

2012-01-24
En helg (med vardagsmake praktiskt prov, ett studiebesök, filmkväll med Ebba, en hel mysig lördag med Linus och en söndags tripp till Ikea) senare. Så var det måndag igen. Började med ett ordentligt pass body combat i skolan och slutade sen dagen på stan med mamma. Käkade gott på Kompassen med hela Stortorget som utsikt och strosade sedan runt i butiker efter lite nytt. Köpte bland annat ett par svarta, snygga, billiga jeans som jag ska trasha upp lite med klipp och riv. Visar er resultatet imorgon. Men nu är det pluggar kväll som gäller. Fred!

SUPERMAN (WOMEN?)

2012-01-23
Never denim - Bikbok, Tröja - Cubus, Converse - Nilsons, NY keps - Random

En trött tjej och en tråkig outfit. Komfort har varit min största prio under veckan. Nu ska jag med mina superwomen krafter ta tag i mitt rum + badrum. Storstädning och kläd rensning. Latero!

HEJ MITT VINTERLAND, NU ÄR JAG HÄR

2012-01-21
By me

Efter flera dagar med vårkänslorna på topp så kom det kalla tillbaka. Vaknade upp och det första jag ser är det här utanför fönstret. Och det ska tydligen väntas mer snö under dagen. Iallafall, ska starta dagen nu ordentligt med en bra frukost och en dusch. Senare ska jag träffa min pojke. Skriver mer sen!

CAFE LA DOUCE (MOBILT)

2012-01-19
Har precis slutat skolan och mött upp Zarah för en måltid och lite snack. Vi sitter inne på Cafe La Douce och jag har beställt in en enkel pasta bolognese med en bit bröd till. Här ska vi sitta tills det mörknar och bara prata och gotta oss åt livet. Vi kanske tar och beställer in en fika lite senare för ännu mer mysfaktor. Men nu ska vi hugga in, hörs sen!

DAGENS SLARVIGA

2012-01-17
Never denim - Bikbok, Transparent skjorta - H&M, Svart stickad - Gina, Kavaj - H&M, Klackar - Nilsons

Veckans to do:
-Bocka av lite skolarbete
-Prata med mentor om framtida planer
-Kolla på Universitet, här och utomlands
-Välja till individuella valen, samt söka om extra ämne
-Små shoppa lite med Zarah imorgon
-Skriva ett CV, samt ett personligt brev
-Söka ett extrajobb (har hittat ett jag vill ha!! sista ansökningsdag 1 feb)
-Boka tid hos huddoktorn
-Börja småspåna lite efter praktikplats
-Träna
-Beta av några till sidor av Elsas hemlighet (inga svårigheter!!)
-Avnjuta en lugn helg med pojkvännen


WHEN I GET SAD I STOP BEING SAD AND BE AWESOME INSTEAD

2012-01-16
Dålig sömn har blivit till en vana, ligger och vrider och vänder, sover nån timme, vaken nån timme, sover nån timme, vaken nån timme. Påfrestande.

Som gissat är jag övertrött idag, ska glo igenom lite skolarbete, planera upp och bocka av, ta mig ett varmt bad och gå till sängs tidigt med en kopp varm choklad och återfå lugnet till något bra tv program. Och förhoppningsvist, så sussar jag gott inatt.

POLO

2012-01-14
Polo - MQ, Uggs - Nilsons, Svarta leggings & Pilot brillz

Är ganska sliten efter sjukdagarna hemma så slängde på mig möjligast komfort kläder. Och jag tackar för Uggs dessa dagar, bara glida ner fötterna i och värmas av äkta ull. Och något annat som kändes riktigt bra idag var att solen stod högt på himmlen och lyste så klart att brillorna fick åka på. Snacka om vårkänslor.
-
Och idag är det den officiella kasta-ut-julen dagen, åker hem till lite släkt, äter god mat, fikar och sjunger dom allra sista jullåtarna denna vinter. Sen är det bara att vänta in den härliga våren.

SKINN

2012-01-11
Dagens to do: Ligga hemma med migrän och halsont. Dricka te och läsa Elsas hemlighet.
-
Medans jag ligger och kurerar mig så får ni min lilla vill ha lista bestående av, skinn! Vantarna från bubbelroom är ursöta och västen är ett måste. Ska bära den flitigt över nån fin topp eller klänning i vår, en liten blandning av sött och tufft. Gillart.

A BLUE DETAIL

2012-01-10
Never denim - Bikbok, Svart stickad - Gina, Skor - Dinsko, Blå halsduk - H&M

En hel svart med en blå detalj fick stå för dagens. Gillar när man kör på en färg på varje plagg och lägger till en färgstark acessoar. Lite sisådär cool effekt.
-
Jävlar vilken latardag, seg som bara den. Gick sent i skolan utan lunch, hade en dålig hårdag + att min lista på gäspningar under dagen var mer en lång. Nu ska jag bara ha en slappar kväll, käka lite gott och glo Systrar i jeans på 3an. Ska också förbereda ett inlägg tills imorgon. Hörs då! X

GANSKA SUGEN..

2012-01-10
Inte för ljust, inte för gult, inte för mörkt. Inte för tråkigt, inte för mycket. Lagom. Eller bara helt perfekt.

PÅ HUMÖRSKONTOT

2012-01-09

Transparent skjorta - H&M, Never Denim - Bikbok, Rosa stickad - Gina, Halsband - Ur&Penn

På minuskontot: Lovet är slut och en ny termin i skolan börjar. Jag förblev sömnlös inatt och ska försöka hålla mig till kvällen. Jag vaknade upp med kraftig illamående igen, vilket resulterade till att jag kom i otid första dagen efter jul. Jag har fått skickat tillbaka mina pumps i väntan på nya. Att jag fann skinkosten möglig imorse, (the one and only, som jag äter till frukost, på knäcke). Jag saknar min pojkvän. Att jag i ren hast slängde på närmsta jacka som var alldeles för kall för vädrets temp.
-
På pluskontot: Jag fyndade flera plagg på rean. Skolstarten innebär, inga mer lata snaskdagar, skönt med rutiner. Att jag återfått mitt blogginspo. Att vi nu skrivit kontrakt för en lägenhet uppe på stan. JA NI LÄSTE RÄTT!! Vi har hittat en fin fyra mitt i centrum med stora fina rum, balkong och med en enorm takvåning där många dagar kommer spenderas i sommar. Vi flyttar i slutet av Mars. Och jag säger ju bara det...takfest, takfest, takfest!

PRESENTER

2012-01-08
Äntligen ska jag få lägga ögonen på den sista boken av Sofi Fahrmans tre om Elsa. Fick den utav mormor och morfar i födelsedags present och det passar rätt bra till denna lata söndag.
-
Ralph Lauren parfymen fick jag av min älskade pojkvän som var över här under gårkvällen för lite pussar och kramar. Jag tycker det är jävligt svårt att hitta en parfym man verkligen tycker bra om, men denna luktade super! Två stora tummar upp för en duktig kille. Jag tackar för den, verkligen.

HAPPY BIRTHDAY TO ME

2012-01-06
Tröja - Indiska, Transparent kjol - Cubus

Idag är det min dag och jag fyller 17!! Ska bli firad hela dagen så har lite brådis nu för att få iordning allt. Hör av mig igen imorgon då jag har mer tid. Sålänge får ni vila ögonen på denna enkla birthday outfit.

BLACK AND WHITE

2012-01-05
Svarta never denim - Bikbok, Randig tröja - Gina, Converse - Nilsons, Klocka - Clock

CENTRAL PARK

2012-01-02

Har strosat runt hela dagen på stan med mamma och sedan käkade vi på Central Park. (Självklart inte den i New York, för der vore ju nåt!!!) Nej, utan den inne på Oscars Gallerian. Snygg resturang, chic och mysig på en och samma gång. Och maten, wow, SÅ god!

ME, MYSELF AND I - Q/A

2012-01-01
Här får ni chansen att lära känna mig lite bättre! Några basfrågor om mig om mig själv, nutiden och frammåt.

Vad är ditt fullständiga namn? När är du född? Läng och vikt? Skostorlek?
Jag heter Emmelie Pauline Michelle Leijen och är född 6 Januari 1995. Jag är 1,72 lång och väger 53 kilo för tillfället. Skostorleken ligger på 39.
Vad går du på för skola? Linje? Vad vill du jobba med efter skolan?
Jag går på Plusgymnasiet här i Örebro på Stylist linjen. Jag utbildar mig till Stylist för att jag vill in i modevärlden, det är där jag vill arbeta och leva. Antingen så vill jag bli en make up artist eller styla helheten inför modeshower osv. Annars nåt jag verkligen vill, så är det att jobba för en mode tidning, styla inför foton som ska in i tidningen och så skulle jag gärna vilja skriva lite i den. Och skulle inte nåt av det här bli av så är sista valet att bli, fotograf.
Vilken stad bor du i? Lägenhet eller hus? Vart skulle du annars tänka dig bo?
Jag är uppvuxen i Örebro och bor fortfarande kvar här. Jag bor med min mamma och storebror samt katt. Pappa bor på annat håll. För tillfället lever vi i hus med mammas sambo + barn, men ska inom kort bara bli vi tre, i en lägenhet mitt i centrum. Längtar!
Har du en bra relation till din familj? Har du pojkvän?
Ja det har jag. Vi är en ganska liten familj och släkt så vi alla har väldigt bra kontakt med varandra. Dock snäppet tajtare på mammas sida pga strul när vi var yngre. Men jag säger såhär, min mamma är min bästa vän. Hon fick mig och min storebror i ung ålder så nu när vi blivit äldre så är vi alla lite på samma nivå. Hon är vår mamma, men är fortfarande ung, så vi alla beter oss lite på samma sätt. Vilket gör det jätte lätt för oss tre att umgås, prata och skratta med varandra. Och det finns ingenting hon inte vet om mig, jag berättar i stort sätt allt för henne. Ja, jag har en pojkvän sen ett halvår tillbaka. Linus. Vi har känt varandra i flera år och jag älskar honom något enormt.
Vad sysselsätter du dig med om dagarna? Vad gillar du att göra? Är du kreativ?
Jag gör väl som många andra ungdommar...hänger med mina vänner, upplever nya saker och tar vara på livet. Jag tränar mycket och är med min pojke. Ibland drar jag bara ut på spontan saker med min mamma. Helst senare på kvällarna. Jag gillar även att sjunga och att laga mat. Shoppa och att blogga. Fotografera och att dansa. Jag är nog väldigt kreativ egentligen men har inte alltid tålamod till saker...men jag gillar att öva på det kreativa med att ta en massa foton, att skriva långa texter, fixa med bilder och pilla med kläder. Nu skulle jag bara vilja göra något ännu större...kanske måla en stor tavla.
Finns det något du verkligen skulle vilja göra innan du dör?
Massor av saker. Vill utbilda mig klart, få en fin karriär, tjäna bra med egna pengar, resa till alla möjliga otroliga platser, hoppa bungyjump, lära mig surfa, rida på en stor åker, måla en tavla, bli uppskriven på en modellagentur, göra välgörenhet, sjunga inför publik på en scen, lära mig spela gitarr, skaffa en egen lägenhet, inreda det precis så som jag vill, köpa alla världens skor, utplåna djurplågeri, gifta mig och tillsist skaffa barn.
Sista frågan, hur är du som person? Vad är du bra på? Samt sämre på?
Jag är väldigt givmild och bryr mig otroligt mycket om andra, jag är driven och vill komma långt i livet, jag är öppen och vill lära mig allt, jag är också väldigt social. Dom sämre sakerna är att jag har svårt att styra mina känslor och jag har svårt att prata om dom. En sämre vana är också att jag imellan åt köper saker för köpandes skull. Inte för att jag verkligen vill ha just det där. Jag köper nånting som jag några veckor senare frågar mig själv varför, och så är det för sent.